Η ομορφιά …είναι μέσα μας

Η ομορφιά λένε, δεν είναι αυτό που βλέπουμε… η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας, βαθιά μέσα. Βγαίνει μόνο όταν το επιτρέψουμε εμείς και αλλάζει το σκηνικό. Άλλες φορές παίρνει τη μορφή ενός χαμόγελου, άλλες βγαίνει ως μια λέξη ή φράση, άλλες πάλι διαπερνά το σώμα μας και μια απλή κίνηση βγάζει αστείρευτη ομορφιά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί τον άνθρωπο που στέκει δίπλα σου και σ’ αγαπάει, τον βλέπεις όμορφο; Μπορεί οι άλλοι να έχουν διαφορετική άποψη, εσύ δεν τους ακούς. Εσύ τον βλέπεις όμορφο. Θα ήθελα πολύ να ξέρω οι άνθρωποι που είναι τυφλοί, πώς ξεχωρίζουν το όμορφο από το λιγότερο όμορφο; Μάλλον από ένα άγγιγμα, ίσως από τον τόνο της φωνής τους ή από τα ντεσιμπέλ που βγάζει το γέλιο τους. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άσχημος άνθρωπος, άσχημο ίσως τον βλέπεις εσύ γιατί προφανώς η διάθεσή σου δε σ’ αφήνει να τον δεις όμορφο. Φαντάσου έναν φίλο ο οποίος κλαίει για κάποιο λόγο. Αν εκείνη τη στιγμή τον κάνεις να γελάσει θα δεις την ομορφότερη εικόνα του κόσμου. Θα τρέχουν τα δάκρυα αλλά τα χείλη θα γελούν. Η ικανοποίηση θα είναι τεράστια κι εσύ θα νιώσεις τη λεγόμενη ευτυχία που χαρίζει μια στιγμή. 

Μα εμείς οι άνθρωποι περιμένουμε τη μεγάλη μέρα που θα ξεχειλίζει η ευτυχία. Δεν βλέπουμε την καθημερινότητα που εσωκλείει μικρές-μικρές όμορφες στιγμές. Πρόσφατα, παρακολούθησα μια παράσταση ενός θεατρικού έργου. Οι πρωταγωνιστές άφηναν τις μέρες να περνούν σαν άνεμος, δίχως να δίνουν σημασία στα λόγια των δικών τους ανθρώπων, στα λόγια που αργότερα κατάλαβαν πόση σοφία περιείχαν. Ζήσε τα μικρά και κάνε τα εσύ να μοιάζουν μεγάλα και όμορφα. Διαχειρίσου την κάθε στιγμή της ζωής όπως της πρέπει και νιώσε την αγάπη που κείτεται δίπλα σου και δεν την βλέπεις ή δεν θέλεις να τη δεις. Ίσως να είναι αυτή που θα σε κάνει να ερωτευτείς, ίσως και όχι. Αν γυρίσεις και κοιτάξεις όφελος θα έχεις. Αν γυρίσεις την πλάτη θα χάσεις. Μάθε κάτι που πιστεύω ότι ισχύει. 

Ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι να σου δώσει, αρκεί να έχεις τα χέρια σε ετοιμότητα να το αρπάξεις. Μάθε να αγαπάς χωρίς όρια. Μάθε να το κάνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Η “αγορά” της αγάπης δεν είναι η κοινή εμπορική αγορά που γνωρίζουμε. Στην “αγορά” της αγάπης δεν υπάρχει τιμολόγηση, ούτε ανώτατες ή κατώτατες τιμές. Εδώ δε ζητάς 1 κιλό αγάπης, απλά περιμένεις να πάρεις την αγάπη που έχει να σου δώσει ο άλλος και νιώθεις ευτυχισμένος. Σου αρκεί γιατί μόνο έτσι αισθάνεσαι όμορφος, έτσι μόνο βλέπεις την πλάση γύρω σου να ομορφαίνει μέρα με τη μέρα. 

Θα μου πείτε τώρα σε τέτοιες εποχές τι σκέφτομαι. Κι όμως σε εποχές κρίσεων, καταστροφών αυτά τα αισθήματα δυναμώνουν και απαλύνουν την ψυχή, σαν το φάρμακο που εισχωρεί στον οργανισμό και σιγά σιγά διώχνει τον πόνο μακρυά. 

 Αθηνά Παρασκευοπούλου

Share:

2 σχόλια :

  1. πολύ όμορφο...μου αρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει η Αθηνά Παρασκευοπούλου,όπως κατάλαβες Ζαχαρούλα μου δεν το έχω γράψει εγώ, απλά δεν πρόσεξες ποιος υπογράφει στο τέλος του κειμένου.Μερικές φορές δανείζομαι κάποια αξιόλογα κείμενα και τα προβάλω μέσω του blog μου με την υπογραφή του γράφοντα βέβαια! Φιλάκια <3 !

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes