Ομορφομαγειρέματα

Μικρά αθώα γαλακτομπουρεκάκια

30.11.16 2 Comments

Τελευταία μέρα του Νοέμβρη σήμερα κι ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον γιορτινό Δεκέμβρη που κρύβει μέσα του την μαγεία των Χριστουγέννων.Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους βουτηγμένα μέσα σε πλούσια σιρόπια με άρωμα βανίλιας και κανέλας, πασπαλισμένα με ευτυχία,μπόλικη μαγεία και απεριόριστη αγάπη.

Σήμερα,λοιπόν,γιορτάζουμε μαζί με την φίλη μας Ιωάννα,που παρεμπιπτόντως,έχει τα γενέθλια της και της ευχόμαστε Χρόνια πολλά και όλη η χαρά και η ευτυχία του κόσμου να διαβεί το κατώφλι της.

Γιορτάζουμε,το τέλος του Νοέμβρη και τον ερχομό του Δεκέμβρη που λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς»,γιατί με την άφιξη του το κρύο αρχίζει γίνεται αρκετά τσουχτερό,όμως μας φέρνει την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου,τα Χριστούγεννα,γι αυτό,τον υποδεχόμαστε γλυκά,αγαπησιάρικα και με γιορτινή διάθεση.

Ποια όμως είναι η Ιωάννα;Η Ιωάννα,θα μοιράζεται μαζί μας, τις ομορφιές της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής,θα της φτιάξουμε κι ένα προφίλ για να την γνωρίσεις καλύτερα,προς το παρόν όμως θα γευτούμε οπτικά τα μικρά αθώα της γαλακτομπουρεκάκια αλλά και γευστικά αφού παρακάτω θα ποστάρουμε την τέλεια συνταγή της κι αν αποφασίσεις να την φτιάξεις θα αγκαλιάσει γλυκά και ζεστά όλες σου τις αισθήσεις.

Άλλωστε όταν μαγειρεύουμε ή φτιάχνουμε τους γλυκούς πειρασμούς μας το σπίτι παίρνει άλλη μορφή γίνεται πιο ζεστό και μας δημιουργεί αυτή την υπέροχη αίσθηση της θαλπωρής,όλα παίρνουν άλλο χρώμα γίνονται πιο τρυφερά,πιο όμορφα, πιο οικογενειακά,πιο αγαπησιάρικα.

Μέσα στο κλίμα αυτής της υπέροχης σπιτικής θαλπωρής με αγάπη και υπομονή θα δημιουργήσουμε τα λαχταριστά μικρά και αθώα γαλακτομπουρεκάκια της Ιωάννας.

Υλικά 

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
700 ml γάλα πλήρες
300ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
3 κουταλιάς σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλια
Ξύσμα από πορτοκάλι+λεμόνι
1 πακέτο φρέσκο βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

700 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
2 κουταλάκια γλυκού γλυκόζη
φλούδα λεμονιού
Μερικές σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη,μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο για να πέσει η θερμοκρασία,τη βανίλια,το ξύσμα,και τους κρόκους.Χτυπάμε τ΄ασπράδια μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά σιγά..

Σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα,αφήνουμε να κρυώσει.Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και κόβουμε τα φύλλα της κρούστας κάθετα  και μετά δια 3 να βγουν έξι τετράγωνα.

Βουτυρώνουμε δύο φύλλα ρίχνουμε γέμιση διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε,μέχρι να τελειώσει το φύλλο,αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C αέρα μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.

Αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι ή αντίθετα ζεστό γαλακτομπούρεκο,κρύο σιρόπι.

Tips:Μπορείτε ανάμεσα στα 2 φύλλα να ρίξετε τριμμένο αμύγδαλο !

Καλή Επιτυχία με μπόλικη σιροπιαστή μαγεία !

Με αγάπη,Cleo

2 σχόλια:

  1. Το γαλακτομπουρεκο ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκα.. Οποτε θα δοκιμάσω τη συνταγη 100%..
    Φιλάκια :***

    http://labeautefem.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία ευχόμαστε και φυσικά περιμένουμε τις εντυπώσεις σου ;) Φιλάκια <3

      Διαγραφή