Άνοιξη! Καιρός να αλλάξεις, καιρός να αγαπήσεις..

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου μόλις ξεκίνησε. Αποχαιρέτησε το χειμώνα και καλωσόρισε τους μήνες αυτούς που όλα αλλάζουν, ανθίζουν, ομορφαίνουν...Πραγματοποίησε μικρές αλλαγές σε σένα, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τις βασικές σου σχέσεις.

Τα παλτό σιγά- σιγά θα σου είναι άχρηστα. Οι μπότες θα μπουν στα κουτιά τους. Θα χαμηλώνεις τη θέρμανση όσο θα μαλακώνει ο καιρός. Θα γλυκαίνει ο καιρός, θα γλυκαίνεις και εσύ. Η φύση στα καλύτερα της, το ίδιο και ο Shape εαυτός σου... Θα αυξήσεις τις βόλτες με όλους αυτούς που αγαπάς, θα ξεκινήσεις αυτές τις υπέροχες ποδηλατάδες με φίλους και τους περιπάτους το σούρουπο.

Ξεκίνα με αλλαγές. Αυτές τις μικρές, απλές μετακινήσεις του νου και του μυαλού που μπορούν να αναμορφώσουν την καθημερινότητα σου και να διευρύνουν τον ορίζοντα με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα.

Αλλαγές σε εσένα:

«Πίστευε στον εαυτό σου. Πίστευε στις ικανότητές σου. Χωρίς αυτοπεποίθηση (με ταπεινότητα και μέτρο) στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου δεν μπορείς να γίνεις ούτε επιτυχημένη ούτε ευτυχισμένη.»

Norman Vincent Peale

Μη συγκρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου με την αδελφή σου, την κολλητή σου, τη συνάδελφό σου. Εσύ είσαι εσύ. Θα περάσεις μια ζωή με εσένα. Ξεκίνα αυτή την άνοιξη, με το να σε ανιχνεύσεις.

Είναι άλλο πράγμα η αυτοκριτική και άλλο το μαστίγωμα του εαυτού σου. Όσο περνάνε τα χρόνια προσπάθησε να αποκτήσεις μια ευκρινή εικόνα του εαυτού σου. Τα συν και τα μείον τόσο της εμφάνισής σου όσο και του χαρακτήρα σου. Και αυτό είναι ένα από τα πιο μαγικά του Χρόνου που περνάει. Ότι με τα χρόνια επιτυγχάνεται το πλέον σημαντικό: Η συμφιλίωση με το ποια πραγματικά είσαι…

Φρόντισε τον εαυτό σου λίγο περισσότερο. Κατανάλωνε καλής ποιότητας τροφές και ασκήσου. Μην ξεχνάς είμαστε ότι τρώμε και ότι κάνουμε.


Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τους άλλους:

«Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.»
H. Jackson Brown, Jr., Αμερικανός συγγραφέας

Αντιμετώπιζε με επιείκεια τους ανθρώπους. Μην είσαι μονίμως επικριτική, και μην φέρεσαι σαν να σου έχει δοθεί ο τίτλος της «Μις Τέλειας». Πριν κρίνεις, σκέψου διπλά: Είναι πολύ εύκολο να πουλάς μαθήματα ηθικής, είναι πολύ απλό να ακυρώνεις τους ανθρώπους. Αυτό που είναι μεγαλειώδες είναι να μπαίνεις στη θέση τους. Η επιείκεια με μέτρο είναι ένδειξη πολιτισμού και ωριμότητας.

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους ακόμα και αν κρίνεις ότι αυτό θα τους κάνει καλό. Οι άνθρωποι προφανώς και μπορούν να αλλάξουν. Αλλά αλλάζουν στο βαθμό, στο μέτρο και με το ρυθμό που θέλουν οι ίδιοι. Ακόμα και αν παροδικά κάποιος αλλάξει μόνο για χάρη σου, κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει στην ευκολία του παλιού του εαυτού.

Διάλεξε ανθρώπους που σε πηγαίνουν μπροστά. Αυτή την άνοιξη κάνε τη διαφορά. Προσπάθησε οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν να είναι καλύτεροι από εσένα έστω σε κάποιο τομέα. Να μαθαίνεις από αυτούς. Να εμπνέεσαι από τους ίδιους. Να βελτιώνεσαι μέσα από το παράδειγμά τους και μέσα από τη συναναστροφή μαζί τους.

Αγαπάς; Απόδειξέ το! Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Ούτε και τους πιο δικούς σου ανθρώπους. Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα, και το δικό τους "νερό" για να επιβιώσουν και να ανθίσουν, ακριβώς όπως και τα λουλούδια. "Πότιζε" τις σχέσεις σου τόσο με πράξεις όσο και με εκδηλώσεις τρυφερότητας. Ξεκίνα από σήμερα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, ούτε να επινοήσεις τίποτα μεγαλειώδες. Τα απλά και ουσιαστικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Άφησε ένα σημείωμα στον αγαπημένο σου, γράφοντας έστω ένα απλό "Σ'αγαπώ", στείλε ένα μήνυμα στην κολλητή σου με ένα δικό σας εσωτερικό, αγαπημένο αστείο, πάρε τη μαμά σου και συνόδευσε την στο αγαπημένο της θέατρο, επιφύλαξε μια μικρή έκπληξη στα παιδιά σου φτιάχνοντας το αγαπημένο τους γλυκό. Όλα είναι αλλιώς όταν τους φέρεσαι με την τρυφερότητα που τους αξίζει. Αυτή την Άνοιξη, υποδέξου τον πιο τρυφερό, τον πιο ήρεμο, τον πιο ισορροπημένο σου εαυτό...

Η άνοιξη μπορεί να κάνει θαύματα σε σένα, σε ότι αγγίζεις. Αγάπησε και φρόντισε ότι και αν είναι αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι και από ότι περιτριγυρίζεσαι. Πίστεψε στη δύναμη της βελτίωσης, της μικρής έστω μετατόπισης της σκέψης και της δράσης σου. Να μην ξεχνάς πως τα σημαντικότερα επιτεύγματα έχουν ξεκινήσει από μικρές αλλαγές που γίνανε τρόποι ζωής, από μικρές αποφάσεις και ιδέες που γίνανε πυξίδες για αλλαγές πλεύσης..

Καλή μας Άνοιξη... Και το εννοούμε!

Το διαβάσαμε εδώ
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes