My Instagram

Ανανέωσε τον χώρο και την διάθεση σου φτιάχνοντας το σπίτι των ονείρων σου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και καθώς όλοι έχουμε μπει στους ρυθμούς της δουλειάς μας και τρέχουμε όλοι την εβδομάδα λόγω υποχρεώσεων τις λίγες ώρες που περνάμε στο σπίτι μας θέλουμε να είναι ποιοτικός και παραγωγικός αυτός ο χρόνος.Έτσι λοιπόν, αν και εσύ ψάχνεις ιδέες και έμπνευση για να μεταμορφώσεις τον χώρο σου με ελάχιστα χρήματα αυτό το κείμενο έχει γραφεί για σένα.

Μια μέρα λοιπόν,που περνούσα μη παραγωγικό χρόνο στον υπολογιστή έπεσα πάνω στις δημιουργίες της Άννας Μαρίας Βαγιάνου μιας κοπέλας που οι δημιουργίες της σου εγγυώνται πως δεν θα σου αλλάξουν μόνο τον χώρο αλλά και την στάση ζωής σου. Πολύχρωμα πινακάκια με ενθαρρυντικά λόγια είναι εδώ για να σου υπενθυμίζουν πως δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος σαν το σπίτι σου καθώς και πως τα όνειρα δεν είναι μόνο για παιδιά και σε παρασύρει έτσι απλά χωρίς δεύτερες σκέψεις σε ένα ταξίδι χρωμάτων, σκέψεων και φαντασίας.Τα πινακάκια της, τα διακοσμητικά κεριά και τα μαξιλαράκια της είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ή και σε κάποιον δικό μας άνθρωπο που τον νοιαζόμαστε πολύ πως η χώρα του Πίτερ Παν είναι υπαρκτή και πως το γέλιο και η θετική διάθεση μπορεί να κάνει ακόμη και τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά. 

Μάλιστα, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άνθρωπο που δεν θα μπορεί να αισθάνεται παραγωγικός σ' ένα δωμάτιο με χρώματα και λογοπαίγνια που θα τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα. Η Άννα Μαρία υπόσχεται πως στο Ami.V μπορεί να βρει κανείς την φιλοξενία και τα αντικείμενα εκείνα που θα κάνουν τον κάθε χώρο να μοιάζει ξεχωριστός, είτε αυτό είναι ένας παιδικός σταθμός είτε ένα φοιτητικό δωμάτιο είτε το δικό σου γραφείο που λόγω της κρίσης και των δυσκολιών δεν έχει έμπνευση. Ε λοιπόν, αν αναζητάς την έμπνευση πρέπει να εναποθέσεις τις ελπίδες σου στο μεράκι και στην αγάπη της Άννας Μαρίας για την δουλειά της.

Είναι πολύ ελπιδοφόρο μάλιστα, σε μία Ελλάδα που ψάχνει την ταυτότητά της, όλα μοιάζουν κανονικά αλλά τους λείπει η ουσία εσύ να δίνεις νόημα στις μέρες σου και αυτό το είχε καταλάβει η Άννα Μαρία όσα χρόνια σπούδαζε στο Central Saint Martins στο Λονδίνο Foundation Course in Art and Design. Βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί στη συνέχεια σπούδασε Fashion Design and Technology στο London College of Fashion και καθώς βρισκόταν στο Λονδίνο συνέχιζε τα σεμινάρια για κόσμημα, ζωγραφική, κολλάζ, screen printing και μόδα.

Προσωπικά λατρεύω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους δημιουργικούς που με την δουλειά και την στάση ζωής τους έχουν κάτι να μου μεταδώσουν. Το Ami.V λοιπόν μου δίδαξε πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ο κόσμος θα γίνεται ομορφότερος! Και η Άννα Μαρία μας προτείνει για αρχή να αλλάξουμε τον χώρο που στεγάζουμε τις φιλοδοξίες μας και η εσωτερική αλλαγή έπειτα θα είναι μονόδρομος!

Σοφία Σαλπιγκτή

Δεν υπάρχουν σχόλια