Ασκήσεις Kegel

Γυμνάστε τους μύες του πυελικού εδάφους.

Οι μύες που στηρίζουν την ουρήθρα σας, την ουροδόχο κύστη, την μήτρα και τον ορθό, ονομάζονται μύες του πυελικού εδάφους.Οι ασκήσεις αυτές πήραν το όνομά τους από τον γυναικολόγο Arnold Kegel. Ο συγκεκριμένος γιατρός στη δεκαετία του 1940 πρότεινε στις γυναίκες να κάνουν τις ασκήσεις αυτές για να σταματήσει η ακράτεια ούρων τους.

Συνήθως η ακράτεια προκύπτει μετά από φυσιολογικό τοκετό αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Το στρες και το άγχος είναι ένας ακόμα λόγος ακράτειας ούρων που βλάπτει περίπου το 70% των γυναικών. Μετά από κάποια χρόνια οι μύες στην πυελική περιοχή χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Όταν λοιπόν κάποιες γυναίκες βήχουν, φτερνίζονται ή σηκώνουν κάποιο βάρος αντιμετωπίζουν θέμα ακράτειας. Μην περιμένετε να φτάσετε στα σαράντα για να ξεκινήσετε τις ασκήσεις. Αρχίστε πριν μείνετε έγκυος, γιατί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να έχετε σοβαρό πρόβλημα.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι πολύ απλές. Σκεφτείτε ότι προσπαθείτε να κλείσετε την κύστη και τον ορθό σας ταυτόχρονα. Αισθάνεστε σαν να συμπιέζετε και να ανυψώνετε την ευαίσθητη περιοχή σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στην συγκεκριμένη περιοχή, κάνοντας την άσκηση λοιπόν θα πρέπει να νιώσετε ότι το σφίγγετε. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε συμπίεση και ανύψωση χωρίς να χρησιμοποιείτε τους κοιλιακούς μύες σας, σφίγγοντας τους γλουτούς σας, ή κρατώντας την αναπνοή σας. Θα πρέπει να γυμνάζονται μόνο οι μύες του πυελικού εδάφους.

Επαναλάβετε 20 φορές την κίνηση, καθημερινά κρατώντας την ίδια στάση για πέντε με έξι δευτερόλεπτα. Θα δείτε ότι θα κουραστείτε και ότι δεν είναι κάτι τόσο εύκολο. Το αίσθημα είναι ακριβώς όπως γυμνάζετε ένα μέρος του σώματός σας που δεν έχετε γυμνάσει ποτέ. Καθώς περνάει ο καιρός προσπαθείστε να αυξήσετε τα δευτερόλεπτα που κρατάτε τους μύες και μετά τους χαλαρώνετε. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τα δέκα δευτερόλεπτα. Μην σταματήσετε ποτέ να κάνετε τις ασκήσεις, κάντε τις μέρος της ρουτίνας σας.

Τέλος έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν για ένα καλύτερο σεξ. Δυναμώνουν τους μυς του κόλπου, έτσι οι γυναίκες αποκτούν έλεγχο των μυών τους και φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και μόνο με τη συγκεκριμένη σύσπαση την ώρα της ερωτικής πράξης, η γυναίκα μπορεί να επιτύχει οργασμό.

Πηγή: jenny.gr
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes