Τι είναι αυτό που το λένε ευτυχία

Τελικά τι είναι ευτυχία; Υπάρχει κάποιος ορισμός που να δίνει το ακριβές νόημα της; Πιστεύω πως είναι μια έννοια η οποία για τον καθένα είναι διαφορετική, γιατί είμαστε διαφορετικοί ως άνθρωποι καθώς και οι ανάγκες μας είναι διαφορετικές.

Άρα η ευτυχία είναι υποκειμενική όπως και να έχει όμως όλοι μας προσπαθούμε να την βρούμε και να την κρατήσουμε για πάντα μέσα μας και δίπλα μας όμως αυτή πάντα μας ξεφεύγει και γλιστράει από τα χέρια  κι από την ζωή μας.

Κάποτε διάβασα πως η ευτυχία είναι σαν μια πεταλούδα που όσο την κυνηγάς τόσο απομακρύνεται αν όμως ηρεμήσεις θα έρθει να κάτσει πάνω σου. Οι ψυχολόγοι την ονομάζουν "χαμένη Ατλαντίδα των συναισθημάτων" όλοι λένε ότι υπάρχει, αλλά κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς να ψάξει να τη βρει. 

Ο καθένας από εμάς ορίζει διαφορετικά την ευτυχία, ο Πυθαγόρας είχε πει "Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου" ενώ ο Πάουλο Κοέλιο "Η ευτυχία είναι κάτι το οποίο όταν διαιρείται, πολλαπλασιάζεται" και τα αποφθέγματα για τον ορισμό της δεν έχουν τέλος . Το κοινό μας σημείο είναι πως πάντα την αναζητούμε διακαώς.

Πολλοί έχουν καταλήξει πως η ευτυχία είναι στιγμές και πως η πραγματική ευτυχία είναι όταν ο άνθρωπος αρκείται στα λίγα κι αν αυτό ισχύει πως θα κυνηγήσει τα όνειρα του και τα θέλω του πως θα βάλει στόχους στην ζωή του και πως θα εξελιχθεί;

Η ευτυχία πιστεύω πως είναι μια λέξη που μας παγιδεύει γιατί με το να την ψάχνουμε χάνουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Πως να νιώσεις την ευτυχία αν δεν έχεις νιώσει την δυστυχία και πως είναι δυνατόν να είσαι συνεχώς ευτυχισμένος ; Είναι σαν να μου λες πως θέλεις τα Χριστούγεννα να υπάρχουν για πάντα μα τότε θα χανόταν με μιας η μαγεία τους.

Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι πως φτιάχνουμε την ζωή μας και από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι, ποιες είναι οι επιλογές μας και οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας. Η ζωή θα ήταν ανούσια αν γύριζε συνέχεια στο ίδιο μοτίβο, θα ήταν επίπεδη χωρίς εναλλαγές και χωρίς καμία μαγεία. 

Ο Λουντέμης είχε πει για την αγάπη "Η αγάπη είναι το φαρμάκι και το νέκταρ της ζωής μας. Αν θέλεις να πιεις, θα τα πιεις και τα δύο μαζί. Ένα ένα δεν σ’ τα δίνουν." Το ίδιο συμβαίνει και με την ζωή και με ότι περικλείει μέσα της .

Κι αν με ρωτάς τελικά τι είναι ευτυχία ; 

Το βλέμμα αυτού του παιδιού! 


Η ευτυχία σου τελικά είσαι εσύ !

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάς μαγικά και να αγαπάς τον εαυτό σου γιατί είναι μοναδικός!

Με αγάπη, Cleo

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes