10 μικρά μυστικά ομορφιάς

Δεν θέλει κόπο…θέλει τρόπο! Εντάξει, ψέματα λέω…! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια και χωρίς κόπο… Το θέμα είναι όμως να ευχαριστιέσαι ότι και αν κάνεις. Να μην το κάνεις με το ζόρι. Να το πιστεύεις… Και να επιμένεις… Με πίστη και πείσμα είναι σίγουρο πως θα καταφέρεις όσα θεωρείς ακατόρθωτα.

Θα σας πω 10 απλούς τρόπους ώστε να προετοιμαστείτε από τώρα για να έχετε ένα όμορφο σώμα το καλοκαίρι… 

Τα βασικά τα ξέρετε… Το θέμα είναι να τα εφαρμόζετε βέβαια… Όχι πολλά τηγανητά, γλυκά και ετοιματζίδικα φαγητά! Γυμναστική και καλός ύπνος… Αυτά είναι τα κλασικά tips.

Αν στην εφαρμογή όμως σας φαίνονται βουνό, ή γενικούρες, τότε πρέπει να διαβάσετε τα 10 tips που ακολουθούν,για να δείτε ότι τελικά τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο! Δεν είμαι ειδικός…

Απλώς θα αποκαλύψω τα δικά μου μικρά μυστικά…

Ξεκινάμε!

Καλό πρωινό! Κάτι ξέρουν οι μαμάδες που μας κυνηγούν κάθε πρωί… Το καλό πρωινό μας δίνει ενέργεια και τα απαραίτητα συστατικά ώστε να αντέξουμε το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας. Προσωπικά, πίνω ένα πρωτεινούχο ρόφημα, με γεύση σοκολάτα, και ξεκινάω την ημέρα μου με τον καλύτερο τρόπο!!!

Κυκλοφορούμε παντού με ταπεράκια, τα οποία έχουμε ετοιμάσει από το βράδυ! Αν για κάποιον λόγο δεν έχουμε προλάβει να ετοιμάσουμε κάτι , τότε παίρνουμε μαζί μας υγιεινά σνακ και φρούτα ώστε να αποφύγουμε και τα έξοδα και τις περιττές θερμίδες που κρύβονται στις «λιχουδιές» της καντίνας.

Ανεβαίνουμε τις σκάλες και ποτέ με το ασανσέρ ή με τις κυλιόμενες. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε γυμναστική χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Extra tip: Ανεβαίνουμε τις σκάλες δυο-δυο! Η καλύτερη άσκηση για τους γλουτούς!!!

Να τρώτε συνέχεια! Ναι καλά ακούσατε! Αν τρώτε συχνά, αλλά μικρότερες ποσότητες, τότε θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και θα κάνετε περισσότερες καύσεις…

Να μασουλάτε αργά… Τόσο αργά που στο τέλος θα βαρεθείτε και δεν θα το φάτε όλο!!!

Να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό , για να μην ξεχνάτε να πίνετε! Ναι, είναι γνωστό ότι το νερό κάνει καλό, αλλά ποιος θυμάται να πίνει…;;; Γιαυτό αν το έχουμε μπροστά μας, πίνουμε και χωρίς να διψάμε!!!

Προσοχή στο αλκοόλ!!! Να ξέρετε ότι όσο πιο χαμηλή είναι η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ τόσο λιγότερο παχυντικό είναι. Εγώ προτιμώ ένα ποτήρι κρασί.

SOS tip: Φυσικά αντί για τα τσιπς και τους ξηρούς καρπούς ζητάμε να μας φέρουν αγγουράκια και καροτάκια!

Αν είστε στεναχωρημένοι, αν έχετε χωρίσει ή αν έχετε νεύρα, προς θεού ΜΗΝ ανοίξετε το ψυγείο και ΜΗΝ αγοράσετε οικογενειακή συσκευασία παγωτού (στις ρομαντικές ταινίες που βλέπετε τις πρωταγωνίστριες να βυθίζονται σε ένα γιγάντιο μπολ με παγωτό, σας διαβεβαιώνω ότι δεν το τρώνε όλο! Τρώνε το πολύ 5-6 κουταλιές ίσα ίσα για την λήψη!)

Μην «ψευτο-βαφτίζετε» αυτά που τρώτε!!! Για παράδειγμα, τα ψαράκια και τα θαλασσινα ΔΕΝ ειναι ¨φρουτάκια» !! Γιατί αν το πάμε έτσι και το καρπούζι…φρουτάκι είναι! Αλλά αν το φας όλο μόνος σου δεν είναι και ότι καλύτερο! Τα πάντα με μέτρο λοιπόν!

Να μην έχετε τύψεις, ενοχές και απωθημένα. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό! Το παιχνίδι του μυαλού και η ψυχολογία είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες… Αγαπήστε τον εαυτό σας, σεβαστείτε το σώμα σας και τις ανάγκες του!!!
Αυτά για την ώρα… Μην ξεχνάτε η υγεία είναι πάνω από όλα… Γιαυτό βάλτε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση στη ζωή σας. Έτσι ώστε να γίνει τρόπος ζωής…

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.. Ακόμη και όταν δεν έχετε χρόνο , μπορείτε με αυτά τα τρικ να βοηθήσετε τον οργανισμό σας…

Α! Και κάτι τελευταίο…
Να βρίσκετε πάντα χρόνο για τον εαυτό σας!

Αγαπήστε τον!!! Το αξίζει!

πηγή: Doukissa’s diary

Share:

4 σχόλια :

  1. πολύ σωστές και χρήσιμες συμβουλές όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση Φαίη μου καλή εβδομάδα ;) !

      Διαγραφή
  2. συμφωνω με ολα..αυτο που δεν μπορω να καταφερω με τιποτα ειναι το πρωινο..δεν μπορω να φαω το πρωι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος,αν τηρείς όλα τα υπόλοιπα είσαι super ,το θέμα είναι να μην εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που δεν θέλει γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.Το κάθε σώμα και ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά,πρέπει πάντα ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, όμως μέσα στα πλαίσια της υγιεινής βέβαια.Το παραπάνω άρθρο ο καθένας το προσαρμόζει στα δικά του μέτρα και σταθμά και λίγο πολύ κακά τα ψέμματα όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ;) Σ΄ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση Βασιλική μου καλή εβδομάδα ;) !

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes