Γιόγκα ο δρόμος να βρούμε τον εαυτό μας

Η Γιόγκα προσφέρει ισορροπία χαλαρώνει, αναζωογονεί το νευρικό σύστημα, εξαφανίζει το άγχος και γυμνάζει το σώμα. Βοηθάει τον άνθρωπο να στραφεί στον εαυτό του να τον γνωρίσει και του δίνει την δυνατότητα να συμφιλιωθεί με το περιβάλλον του.

Δυστυχώς στην εποχή μας το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον άνθρωπο είναι ν΄ ασχοληθεί με τον εαυτό του σε βάθος, ίσως γιατί δεν ξέρει πόσο σημαντικό είναι ότι μ΄ αυτόν τον τρόπο μπορεί ν΄ ανακαλύψει την συνείδηση του η πολύ πιο απλά να βρει τον δρόμο προς την ευτυχία. Πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με τον Θεό, μέσω συγκεκριμένων μεθόδων, κύρια του διαλογισμού.

Η σανσκριτική λέξη γιόγκα έχει διάφορες ερμηνείες και προέρχεται από την σανσκριτική ρίζα yuj που σημαίνει ελέγχω, δεσμεύω, ενώνω.

Γιόγκα σημαίνει συνένωση, συνύπαρξη, ένωση αυτός που εξασκείται πάνω στη γιόγκα ονομάζεται Γιόγκι ή Γιογκίνι (για τη γυναίκα).

Είναι μια τέχνη και μια πνευματική επιστήμη/πειθαρχία που έχει τις ρίζες της στην Ινδία περίπου 5000 χρόνια  π.Χ

Με την Γιόγκα όλα τα αντίθετα όπως νους και σώμα, ακινησία και κίνηση, αρσενικό και θηλυκό, ήλιος και φεγγάρι επανασυνδέονται με στόχο να φέρει συμφιλίωση μεταξύ τους.

Ο δρόμος προς την ευτυχία είναι μέσα μας απλά πρέπει να ψάξουμε στα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας!

Namaste

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάς μαγικά!

Με αγάπη
Cleo
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes