Mάθε όσα πρέπει να ξέρεις για την κυτταρίτιδα

Kυτταρίτιδα.Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας.

Δεν κοιτάει κιλά, αφού ακόμη και πολύ αδύνατες κοπέλες μπορούν να έχουν αποκτήσει όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τα συνήθη μέρη που εμφανίζεται είναι τα εξής: στους μηρούς, γοφούς, γλουτούς, στα μπράτσα και στην κοιλιά.

Ποια είναι τα αίτια της κυτταρίτιδας;

1.Ορμόνες: Πρώτο και βασικότερο. Οι γυναίκες παρουσιάζουν πολλές ορμονικές διαταραχές κατά τις οποίες τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποθήκευση περιττού λίπους στις επίμαχες περιοχές.

2.Προβληματικά αιμοφόρα αγγεία: Πολλές φορές τα αιμοφόρα αγγεία δε λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν οι θρεπτικές ουσίες στο σώμα. Το αποτέλεσμα; Κατακράτηση υγρών, η οποία με τη σειρά της ευθύνεται για την διόγκωση του προβλήματος φλοιού πορτοκαλιού.

3.Απουσία άσκησης: Η άσκηση και ο τρόπος ζωής σας είναι υπαίτιοι για την κακή όψη της επιδερμίδας σας. Σύσφιξη σημαίνει ασκήσεις. Αφήστε τον αγαπημένο σας καναπέ και γραφτείτε γυμναστήριο. Αν ασκήστε συστηματικά θα δείτε βελτίωση.

4.Κακή διατροφή: Η διατροφή σας παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία ή αύξηση της κυτταρίτιδας. Αποφύγετε τα αναψυκτικά, τα τηγανιτά, το αλάτι και τη ζάχαρη και εμπλουτίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με άφθονο νερό, λαχανικά και φρούτα.

5.Γονίδια και άγχος: Τα κακά νέα τα κρατήσαμε για το τέλος. Αν γονιδιακά έχεις τάση για κυτταρίτιδα τότε θα παλεύεις μονίμως με τον εχθρό. Φρόντισε τουλάχιστον να μην έχεις γενικά άγχος καθώς επιβαρύνει το σώμα σου και βοηθάει να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος στο σώμα σου.
Τι πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις το σώμα σου;

-Πίνε πολύ νερό

-Κάνε συχνά απολέπιση με ειδικά προϊόντα

-Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου και εφάρμοζε ειδικές κρέμες για την κατακράτηση υγρών

-Κάνε γυμναστική

-Και φρόντισε να τρως υγιεινές τροφές, όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, λαχανικά, φρούτα και ψάρι.

Πηγή: www.queen.gr 

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes