Βγείτε στους δρόμους με το ποδήλατό σας

Ολοένα και αυξάνονται τα ποδήλατα στους δρόμους.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν λωρίδες στον δρόμο που είναι αποκλειστικά και μόνο για τους ποδηλάτες. Δυστυχώς αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει ακόμα στην πόλη σας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κινηθείτε με το ποδήλατό σας.

Αρχικά θα πρέπει να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας. Φοράτε πάντα το κράνος σας και φροντίστε το ποδήλατό σας να έχει φως στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του για να είστε ορατοί από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Επίσης καλό θα είναι να έχετε μία κόρνα για να ειδοποιήσετε τους γύρω σας σε περίπτωση που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχετε όταν είστε στους δρόμους με το συγκεκριμένο μέσο συγκοινωνίας.


Το ποδήλατο δεν κάνει καλό μόνο σε εσάς, κάνει και στο περιβάλλον σας. Είναι το πιο οικολογικό μέσο συγκοινωνίας. Γυμνάζει όλο σας το σώμα και σας διασκεδάζει. Συγκεκριμένα καθώς περνάει ο καιρός κι εσείς κάνετε ποδήλατο θα δείτε ότι η φυσική σας αντοχή θα γίνεται καλύτερη. Επίσης δυναμώνει τους μηρούς, τις γάμπες, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Σας βοηθάει να χάσετε κιλά και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας.

Φροντίστε η στάση του σώματός σας να είναι σωστή. Τοποθετήστε τη σέλα σε σημείο τέτοιο ώστε το πόδι σας να μην τεντώνει όταν κάνετε πεντάλ. Προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε, να έχετε την πλάτη σας ίσια και τα χέρια σας τεντωμένα. Τέλος μην ακουμπάτε με λυγισμένη την πλάτη σας πάνω στο ποδήλατο για να ξεκουραστείτε, προτιμήστε να καθίσετε κάπου για λίγη ώρα.

jenny.gr

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes