Θέλετε να χάσετε κιλά; Τότε γίνετε flexitarians!

Μια από τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες σύμφωνα με το U.S. News.

Για άλλη μια χρονιά το γνωστό site U.S. News αξιολόγησε, ψήφισε και κατηγοριοποίησε τις πιο γνωστές δίαιτες που υπάρχουν. Η δίαιτα Flexitarians κατέκτησε την 6 θέση στις 29 πιο αποτελεσματικές δίαιτες για απώλεια βάρους ‘ στην πρώτη βρίσκεται η Dash Diet που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει. Οι ειδικοί κρίνουν πως πρόκειται για μια ισορροπημένη διατροφή και την παρομοιάζουν με τις vegan και vegetarian δίαιτες, με την μακροβιοτική δίαιτα, με την δίαιτα κατά των φλεγμονών και με την δίαιτα των ωμών τροφών.
Η ονομασία Flexitarians είναι σύμφωνα με το site το πάντρεμα των λέξεων flexible, δηλαδή ελαστικός, και vegetarian δηλαδή χορτοφάγος. Μια δίαιτα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 στο βιβλίο της διατροφολόγου Dawn Jackson Blatne “The Flexitarian Diet: The Mostly Vegetarian Way to Lose Weight, Be Healthier, Prevent Disease, and Add Years to Your Life.”
Η δίαιτα:

Για να γίνει κάποιος flexitarians πρέπει ουσιαστικά να προσθέσει 5 διατροφικές ομάδες στη δίαιτα του, οι οποίες είναι οι εξής.
  • Tο “νέο κρέας” (tofu, όσπρια, ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους, αβγά)
  • Τα φρούτα και λαχανικά
  • Προϊόντα ολικής αλέσεως
  • Γαλακτοκομικά
  • Ζάχαρη και μπαχαρικά (τα πάντα από ξερά μυρωδικά, dressing για σαλάτα μέχρι και γλυκαντική ουσία από νέκταρ agave.)
Το κρέας δεν αποκλείεται από την διατροφή και μπορεί να καταναλώνετε όταν νιώθετε την ανάγκη.

Για να έχετε επιτυχία και να χάσετε κιλά θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διατροφή με ρυθμό 3-4-5. Δηλαδή 300 θερμίδες για πρωινό, 400 για μεσημεριανό και 500 για βραδινό. Τα σνακς πρέπει να είναι γύρω στις 150 θερμίδες και οι συνολικές θερμίδες 1500. Όμως μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές αυξάνοντας ή μειώνοντας τις θερμίδες αναλόγως με τις δραστηριότητες που κάνετε, τα κιλά, το φύλο και τον σωματότυπο σας.
Τα πιάτα αποτελούνται κυρίως από φυτικές πρωτεΐνες( προϊόντα σόγιας, όσπρια, σπόρους)

Απώλεια κιλών:

Οι έρευνες δείχνουν πως πρόκειται για μια δίαιτα που πολύ πιθανόν θα σας κάνει να χάσετε κιλά. Υποστηρίζεται δε πως οι flexitarians ζυγίζουν 15% λιγότερο από εκείνους που καταναλώνουν κυρίως κρέας, έχουν πιο χαμηλά ποσοστά καρδιοπάθειας, διαβήτη και καρκίνου και ζουν μέχρι και 3.6 χρόνια περισσότερο.
 
Πηγή: jenny.gr
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes