Η μαγική κηραλοιφή

Καλωσορίζοντας λοιπόν το γλυκό φθινόπωρο σας έχω μια εκπληκτική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας, η οποία είναι το ελιξίριο του υγιούς δέρματος.Κεχριμπαρένια μαγική κηραλοιφή φτιαγμένη και από τα χεράκια μου, για του λόγου το αληθές όσων ακολουθούν.Μια κρέμα για χίλιες δυο χρήσεις, αλλά με μόνο δύο υλικά: αγνό παρθένο ελαιόλαδο και κερί μέλισσας.

Αλοιφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 

Το μελισσοκέρι όταν συνδυαστεί με το ελαιόλαδο δημιουργεί την κηραλοιφή, η οποία είναι ό,τι πιο αγνό και ωφέλιμο για το δέρμα μας, ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί, που έχει καταπραϋντική, αντιφλογιστική, αντιβιοτική, επουλωτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. 

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και να χρησιμοποιείται αντί για τις κρέμες του εμπορίου. 

Απόλυτα ιδανική για ενυδάτωση της επιδερμίδας, σκασμένα χείλη, συγκάματα, πληγές, έλκη, κατακλίσεις, εγκαύματα και μολύνσεις! 

Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα και το πρόσωπο χωρίς περιορισμό, ενώ παρασκευάζεται πανεύκολα και κοστίζει ελάχιστα. 

Χρησιμοποιείται ακόμα και για γυάλισμα-μονωτικό δερμάτινων παπουτσιών, δερμάτινων γενικότερα, αλλά και γυάλισμα ξύλινων επίπλων και επιφανειών. 

Πάρτε χαρτί και μολύβι και φυλάξτε τη συνταγή ως πολύτιμο θησαυρό.
Κηραλοιφή –Υλικά

-1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τρίβουμε με τον τρίφτη το μελισσοκέρι και το λιώνουμε σ΄ ένα πυρίμαχο σκεύος -πάντα σε bain marie- στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το προϊόν της ανάμειξης σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Τίποτα περίπλοκο και η κηραλοιφή μας είναι  έτοιμη για χρήση, έχει δε, διάρκεια ζωής περίπου τρεις μήνες, αποθηκευμένη σε σκιερό και δροσερό μέρος. 

Προσοχή να είστε ακριβείς με τις δοσολογίες.

Με παραπάνω λάδι θα γίνει πολύ λιπαρή, ενώ με περισσότερο κερί, πολύ σκληρή.
Βέβαια, μπορείτε να κάνετε παραλλαγές προσθέτοντας μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια και βότανα της αρεσκείας σας, μέλι ή βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε που δίνει παράταση ζωής στο προϊόν ενώ διαθέτει σπουδαίες αντιοξειδοτικές  ιδιότητες. 
Η κηραλοιφή πωλείται μέσω internet με τιμή γύρω στα 20 €, αλλά το κόστος για να τη φτιάξετε στο σπίτι δεν υπερβαίνει τα 0.50 λεπτά ως 1€.

Πολλά φιλιά

Κλεό

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes