Marilyn Monroe| 10 Πράγματα που (ίσως)δεν έμαθες ποτέ!

1.Η Monroe άλλαξε περισσότερα ονόματα απ’ ότι συζύγους. Γεννήθηκε ως Norma Jeane Mortenson αλλά βαπτίστηκε Norma Jeane Baker. Όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο modeling, χρησιμοποιούσε τα ονόματα Norma Jeane Dougherty και Jean Norman. Όταν αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox, χρησιμοποίησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το όνομα Carol Lind και άρχισε και πειραματίζεται με το Jeane Monroe και το Jean Monroe πριν καταλήξει στο Marilyn Monroe. Παντρεύτηκε τρεις φορές: τον James Dougherty, τον Joe DiMaggio και τον Arthur Miller.

2.Η Monroe ήταν η πρώτη επιλογή του συγγραφέα Truman Capote (πριν την Audrey Hepburn) για το ρόλο της θρυλικής Holly Golightly, στην ταινία Breakfast At Tiffany’s. Φαίνεται ότι η Marilyn δεν δέχτηκε το ρόλο καθώς η Paula Strasberg, η καθηγήτρια υποκριτικής με την οποία συνεργαζόταν εκείνη την περίοδο, της υπέδειξε ότι θα ήταν επιζήμιο για την εικόνα της να υποδυθεί ένα call girl. Παρόλο που για την Hepburn ήταν ο πιο σημαντικός ρόλος της καριέρας της, δήλωνε ότι πάντα αισθανόταν πως είχε έρθει δεύτερη.

3.Η Marilyn φιγουράρισε στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Playboy το Δεκέμβριο του 1953. Για την ακρίβεια, η περίφημη αυτή γυμνή φωτογράφιση είχε γίνει έξι χρόνια πριν, το 1947, αλλά χρειάστηκε πρώτα να αποκτήσει ο Hugh Hefner τα δικαιώματα χρήσης των φωτογραφιών για $500 προκειμένου να γίνει η Monroe η πρώτη Sweetheart Of The Month (τίτλος που μετονομάστηκε αργότερα σε Playmate Of The Month). Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Hef ήταν τόσο μεγάλος fan της Ξανθιάς Σεξοβόμβας, που αγόρασε τάφο δίπλα σ’ αυτόν της Marilyn στο Westwood Memorial Park in Los Angeles και σκοπεύει να ταφεί εκεί.

4.Παρά το υψηλό IQ της, που έφτανε το 168 (αισθητά υψηλότερο από το 129 του John F. Kennedy), ήταν γνωστή για το γεγονός ότι ξεχνούσε τις ατάκες της. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επιτυχημένου «Μερικοί το προτιμούν καυτό (1959)», χρειάστηκε να πει 47 φορές την ατάκα «It's me, Sugar», προκειμένου να την πετύχει, καθώς χρησιμοποιούσε παραλλαγές όπως «Sugar, it's me» και «It's Sugar, me», μέχρι που ο σκηνοθέτης Billy Wilder αναγκάστηκε να γράψει την ατάκα σ΄ έναν πίνακα.

5.Μιας και μιλάμε για τον JFK, το διαφανές, στο χρώμα του δέρματος, φόρεμα που φορούσε η Marilyn όταν τραγούδησε το γνωστό Happy Birthday Mr. President στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, τον Μάιο του 1962, ήταν στολισμένα με 2.500 στρας και ήταν τόσο στενό σαν να το είχαν ράψει πάνω της. Το φόρεμα πουλήθηκε αργότερα για το απίστευτο ποσό των $1.267.500, που σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, αποτέλεσε το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για ρούχο.

6.Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο του sex του 20ου αιώνα, η Marilyn υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ οργασμό. Την απίστευτη αυτή αποκάλυψη έκανε η ίδια στον ψυχίατρό της Dr. Ralph Greenson και φέρεται να είπε: «Γιατρέ, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ οργασμό. Τι χαμένα χρόνια!».

7.Στην ταινία My Week With Marilyn, παρουσιάζεται πώς η Monroe πήγε στην Αγγλία το 1957 για τα γυρίσματα της ταινίας The Prince And The Showgirl μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων για το έργο αυτό του Terence Rattigan (συμπτωματικά, το έργο είχε αρχικά σχεδιαστεί ως musical μέχρι που ο σύζυγός της εκείνη την περίοδο, Arthur Miller, την έπεισε να κόψει τα τραγούδια). Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η συμπεριφορά της ήταν τόσο άσχημη ώστε εκνεύρισε το σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της Laurence Olivier σε τέτοιο βαθμό, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία για 13 χρόνια, επιστρέφοντας μόλις το 1970 σκηνοθετώντας την επιτυχία Three Sisters. 

8.Η περιπέτεια της Monroe με τον JFK και η μεγάλη δημοσιότητα που προκλήθηκε, οδήγησαν το FBI να διεξάγει σχετική έρευνα. Θεωρώντας ότι ήταν υπέρ του κομμουνισμού, μετά την αίτηση της για απόκτηση visa προκειμένου να επισκεφθεί την ΕΣΣΔ, οι εκπρόσωποι του FBI έφτασαν σε σημείο να συντάξουν μια έκθεση 34 σελίδων για τη Marilyn (ρίξε εδώ μια ματιά) και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι στο σπίτι της είχε τοποθετηθεί ένα τόσο προηγμένο σύστημα παρακολούθησης, που η αφαίρεσή του από τους μετέπειτα ιδιοκτήτες κόστισε $100.000.

9.Μετά τον τραγικό θάνατο της το 1962, σε ηλικία 36 ετών, η Marilyn άφησε περιουσία ύψους $1,6. Στη διαθήκη της άφησε το 75% των περιουσιακών της στοιχείων στην καθηγήτρια υποκριτικής Paula Strasberg και το 25% στην ψυχαναλύτρια της Dr. Marianne Kris. Όταν το 1980 απεβίωσε η Dr. Kris, το κληροδότημα πέρασε στο Κέντρο Anna Freud, ένα ψυχιατρικό ινστιτούτο για παιδιά στο Λονδίνο.

10.Παρά τον δύσκολο και ενδεχομένως βίαιο δεύτερο γάμο της, με το αστέρι του baseball, Joe DiMaggio, η Marilyn τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που πέθαινε πρώτα εκείνη, θα της άφηνε λουλούδια στο μνήμα της κάθε εβδομάδα. Εκείνος κράτησε την υπόσχεσή του και της έμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του, ενώ λέγεται ότι οι τελευταίες λέξεις του ήταν «Επιτέλους θα συναντήσω την Marilyn».

redbull.com.gr
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes