Μυστικά Ομορφιάς από όλο τον κόσμο

Στη Χιλή οι γυναίκες εμπιστεύονται τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σταφυλιού,πολτοποιούν μια χούφτα από κόκκινα σταφύλια προσθέτουν και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και έτσι φτιάχνουν ένα χυλό.Απλώνουν στο πρόσωπο,αφήνουν για 10 λεπτά και ξεπλένουν με νερό.Η επιδερμίδα ενυδατώνεται,αποκτά λάμψη και θωρακίζεται από τις φθορές του χρόνου.

Στη Λατινική Αμερική οι ιθαγενείς Ινδιάνες καταπολεμούσαν τους μαύρους κύκλους με δυόσμο,μέλι και αμυγδαλέλαιο. Έλιωναν στο γουδί 5 φύλλα δυόσμου με λίγο νερό,το σούρωναν και πρόσθεταν 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και μισό κουταλάκι μέλι.Τα ανακάτευαν να ομογενοποιηθούν και τοποθετούσαν λίγο από το μείγμα κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν το νερό από το βράσιμο του ρυζιού γιατί το ρύζι έχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.Βράζουμε λοιπόν κινεζικό ρύζι σε εμφιαλωμένο νερό για 20 λεπτά.Σουρώνουμε,μουλιάζουμε μέσα ένα λεπτό πανί ή γάζα και απλώνουμε στο πρόσωπο μια φορά τη βδομάδα για 10 λεπτά

Στις Φιλιππίνες κόβουν ένα φύλλο αλόης στη μέση και κάνουν μασάζ με το χυμό που βγαίνει στο τριχωτό της κεφαλής για 20 λεπτά περίπου και μετά το ξεπλένουν για όμορφα στιλπνά μαλλιά.

Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν σχολαστικές με την εμφάνισή τους,και την διατήρηση του μαλακού και απαλού δέρμα. Χρησιμοποιούσαν ως ενυδατικά ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, έλαιο από πικραμύγδαλα και κάρδαμο.

Στην αρχαία Κίνα οι πλούσιες κυρίες χρησιμοποιούσαν την πιο συναρπαστική θεραπεία ενυδάτωσης, με μαργαριτάρια. Έτριβαν τα μαργαριτάρια σε σκόνη και τα κελύφη των στρειδιών για να κρατήσουν το δέρμα τους άψογο. Μάλιστα στο μείγμα προσέθεταν και άλλα υλικά και έφτιαχναν μάσκες προσώπου.

Στην Ινδία, οι νύφες, πριν από το γάμο, υποβάλλονταν σε θεραπεία με μια ειδική μάσκα σε ολόκληρο το σώμα, που αποτελούταν από κουρκούμη, σανταλόξυλο, αλεύρι, ροδόνερο και γάλα για να μαλακώσει το δέρμα και να ενισχύσει τον τόνο του.

Στην αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες συνήθιζαν να λούζουν τα μαλλιά τους με δενδρολίβανο για να τα καθαρίσουν καλά άλλα και για να πετύχουν την αναδόμηση των κατεστραμμένων τριχών.Έβραζαν λοιπόν φρέσκο δενδρολίβανο σε νερό,το άφηναν να κρυώσει κι αφού το σούρωναν έβρεχαν τα μαλλιά με αυτό.

και μια συνταγή για κάλυψη των γκρίζων μαλλιών φυσικά!

4 κουταλιές ξερό φασκόμηλο
2 κούπες βραστό νερό
2 κουταλιές σούπας ρούμι
2 κουταλιές σούπας γλυκερίνη
λίγες σταγόνες βιταμίνη Ε

Βάλτε το φασκόμηλο μέσα στο βραστό νερό,σκεπάστε κι αφήστε να σταθεί τουλάχιστον για 2 ώρες.Σουρώστε σ'ένα βάζο,προσθέστε το ρούμι,τη γλυκερίνη και τη βιταμίνη Ε.Με ένα βαμβάκι τρίβουμε με αυτό κάθε μέρα το κεφάλι μας για να σκουρύνουν τα μαλλάκια.

Καλές ομορφιές beauty!

Πηγές:
http://aromacooking.blogspot.gr/
http://www.neadiatrofis.gr/

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάς μαγικά!

Με αγάπη
Κλεο
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes