Γλυκό μου φθινόπωρο

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πλημμυρίζει ένα γλυκό συναίσθημα, το συναίσθημα το φθινοπώρου αν μπορείς να το πεις έτσι. Είναι τόσο όμορφο που ο χρόνος μοιράζεται σε εποχές και η κάθε εποχή έχει την δική της μοναδική ομορφιά. Είμαι λάτρης του καλοκαιριού όμως δεν με αφήνει διόλου ασυγκίνητη το φθινόπωρο μπορώ να πω ότι μου βγάζει την πιο ήρεμη, γλυκιά και νοσταλγική πλευρά του εαυτού μου. Ίσως με κάνει λίγο καλύτερη με τον εαυτό μου αλλά και με τους γύρω μου.

Ίσως φταίει η μαγεία της πρώτης βροχής, τα υπέροχα μεταλλικά χρώματα, η μυρωδιά από το βρεγμένο χώμα, η πρώτη ψυχρούλα μετά την κάψα του καλοκαιριού, η πρώτη ζακέτα, το πρώτο κουλούριασμα στον καναπέ ενώ έξω βρέχει, η πρώτη ζεστή σοκολάτα και το πρώτο άνοιγμα της ομπρέλας.


Μην δίνεις σημασία στα όνειρα μου έλεγε η γιαγιά γιατί είναι φθινόπωρο και πέφτουν τα φύλλα και τα όνειρα δεν εξετάζονται ούτε βγαίνουν. Πάντα την θυμάμαι αλλά το φθινόπωρο περισσότερο καθώς την έβλεπα να κάνει τα κουμάντα της όπως έλεγε για τον ερχομό του χειμώνα. Γέμιζε τα ντουλάπια και την αποθηκούλα της με καλούδια φτιαγμένα από τα χέρια της.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πόσο μαγικός είναι ο στροβιλισμός των φύλλων την ώρα που φυσάει, και έχεις νιώσει την υπέροχη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα μετά την βροχή. Κάποτε είχα διαβάσει ότι η αιτία της μυρωδιάς αυτής είναι τα έλαια που εκκρίνονται από ορισμένα φυτά κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων. Όταν μια καταιγίδα ακολουθεί την ξηρασία, τα έλαια απελευθερώνονται στον αέρα και η φύση μυρίζει άρωμα βροχής και η μαγεία της συνεχίζεται με την προετοιμασία του εδάφους για την επερχόμενη σπορά,

Στην αρχαία Ελλάδα εκτός από την Θεά Δήμητρα που ήταν θεότητα της καλλιέργειας δηλαδή της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας υπήρχαν και οι Ώρες που ήταν θεότητες των καιρών και του χρόνου. Ήταν θυγατέρες του Δία και της Θέμιδος, αδελφές των τριών Μοιρών αλλά και των Νυμφών. Τόπος κατοικίας τους φέρεται η κοιλάδα του Ηριδανού ποταμού. Στην Αθήνα πίστευαν πως αυτές ονομάζονται Θαλλώ [άνοιξη], Αυξώ [καλοκαίρι] και Καρπώ [φθινόπωρο]. Όλα τα ονόματα δείχνουν ευφορία, καρποφορία και ευτυχία, ανάλογη του φυτικού βασιλείου.

Πόσο σοφά και πόσο όμορφα τακτοποιημένα είναι τα πράγματα στην φύση και εμείς αντί να την προστατεύουμε, την καταστρέφουμε. Ας κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά φροντίζοντας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τους άλλους. Πιστεύω ο άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του είναι ευτυχισμένος και μπορεί να μεταδώσει την ευτυχία και την καλή του διάθεση και στους γύρω του.

Αν δεν ξέρεις τον τρόπο κοίτα την φύση ακολούθησε την ροή των πραγμάτων κι αφέσου στην μαγεία της. Άλλωστε το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ταξίδια εσωτερικών αναζητήσεων ξεκίνα από τώρα και βρες τον δικό σου δρόμο προς την ευτυχία.

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάς μαγικά!


Με αγάπη
Cleo
Share:

4 σχόλια :

  1. Καταρχήν με γεια την εμφάνιση του blog! Πολύ ωραίο το ποστ σου, με ταξίδεψες! Φιλάκια Κλεοπάτρα μου :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ,Σταυρούλα μου σου εύχομαι ένα γλυκό γεμάτο μαγεία φθινόπωρο ;) Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα, μαγικά λόγια!
    Ευχές για ένα όμορφο φθινόπωρο :)

    Φιλιά,
    Μαρία από http://alternativebeautybymaria.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι, σ΄ευχαριστώ πολύ σου στέλνω τις πιο όμορφες ευχές μου επίσης ;)

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes