Dance me to the end of love

O Cohen,ο ποιητής των ψυχών,έφυγε στα 82 του χρόνια,άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί και έφυγε ειρηνικά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έγραφε τραγούδια μέχρι την τελευταία του στιγμή, το τελευταίο μουσικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ακούγεται σαν αποχαιρετιστήριο κι έτσι είναι.

Άλλωστε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του είχε αποκαλύψει « Ότι η στιγμή να πεθάνει έχει επισήμως φτάσει και ο ίδιος έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα. Καθώς ο χρόνος στενεύει,χωρίς να φοβάται το θάνατο, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης του και ότι θέλει να τελειώσει όσα ξεκίνησε»

Θέλω να τον αποχαιρετήσω μ΄ένα γράμμα του κι ένα τραγούδι του,ένα τραγούδι σταθμό κι ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα που έγραψε προς την μούσα του Marianne Ihlen λίγο πριν πεθάνει στις 29 Ιουλίου 2016,σε ηλικία 81 ετών.

Στη δεκαετία του ’60 αποφάσισε να επισκεφτεί το νησί της Ύδρας,η εικόνα ενός εντυπωσιακά ήπιου περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι απολάμβαναν μία ήσυχη ζωή χωρίς αυτοκίνητα και περιττό θόρυβο, τον οδήγησε στο να αγοράσει ένα σπίτι για μόλις 1500 δολάρια.Εκεί γνώρισε την Marianne Ihlen και ήταν αυτή που τον είχε εμπνεύσει για το «So Long, Marianne» και ο «Bird on a wire»,μετά την γνωριμία τους στην Ύδρα το 1960 και αφού έγιναν ζευγάρι.
Η επιστολή έγραφε:«Λοιπόν Marianne,φτάσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα, που είμαστε πραγματικά τόσο μεγάλοι που τα σώματά μας καταρρέουν και νομίζω ότι θα ακολουθήσω πολύ σύντομα».

» Να ξέρεις ότι είμαι τόσο κοντά σου, πίσω σου, που αν απλώσεις το χέρι σου, νομίζω ότι μπορεί να φτάσεις το δικό μου. Και ξέρεις ότι πάντα σε αγαπούσα για την ομορφιά σου και τη σοφία σου, αλλά εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο για αυτό, γιατί το ξέρεις. Αλλά τώρα, θέλω μόνο να σου ευχηθώ ένα πολύ καλό ταξίδι. Αντίο παλιά μου φίλη. Ατελείωτη αγάπη, θα σε δω στο τέλος του δρόμου… »

Αντίο Leonard....


Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes