Ενυδατικό λάδι με αιθέριο έλαιο βανίλιας

Η βανίλια φαίνεται ότι έχει την ιδιότητα να μαγεύει τον ανδρικό πληθυσμό και να δημιουργεί σε όσους την έχουν μυρίσει ή γευτεί συναισθήματα ασφάλειας, χαλάρωσης και απόλαυσης, δημιουργώντας μια αίσθηση ευ ζην.

Η βασιλεία της είναι αναμφισβήτητη, από τις βρεφικές κρέμες ως τις μπογιές τοίχων και από τα αναψυκτικά τύπου κόλα ως τα καλλυντικά.

Μεσίτες αρωματίζουν με βανίλια τα σπίτια που θα δείξουν σε επίδοξους αγοραστές και μαγαζιά γυναικείων ρούχων την ψεκάζουν στους χώρους τους, αφού έχει αποδειχτεί ότι η μυρωδιά της ανεβάζει κατακόρυφα τις πωλήσεις. 

Ανήκει στην «ιερή τετράδα» των τροπικών καρπών διαδεδομένης χρήσης μαζί με τη ζάχαρη, τον καφέ και τη σοκολάτα, ενώ συγχρόνως κατατάσσεται στα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου μαζί με το σαφράν και το κάρδαμο. 

Ανακαλύπτοντας τις επιδράσεις της πάνω μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία και τη διάθεσή μας, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η ανθρωπότητα είναι, αιώνες τώρα, παραδομένη στη γοητεία της.

Για το ενυδατικό  λαδάκι θα χρειαστείς

Ενα γυάλινο μπουκαλάκι 100ml

50ml αμυγδαλελαιο
50ml λάδι αβοκάντο
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

Διατηρείται εως και 6 μήνες σε θερμοκρασία δωματίου αρκεί να μην το βλέπει ο ήλιος.
Φτιάξε το και θα με θυμηθείς, θα μαγέψεις στο πέρασμα σου!

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάς μαγικά!

Με αγάπη
Κλεό

Share:

2 σχόλια :

  1. Είμαι τρελαμένη με την βανίλια από παιδί!! Μου αρέσει σε όλες της τις εκδοχές! Πολύ ωραία η πρότασή σου! Την σημείωσα!! Φιλιά πολλά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes