Hot Yoga ,σε 40 Βαθμούς Κελσίου!

Η Hot yoga είναι μια σειρά από στάσεις yoga που πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενο δωμάτιο στους 40 βαθμούς. Έχει όλα τα οφέλη της yoga συν εκείνα της γυμναστικής σε extreme καταστάσεις, όπως η υπερβολική ζέστη. Το αποτέλεσμα είναι διπλό: σωματική και ψυχολογική ανάταση. Πάρε αναπνοές και δοκίμασέ την.

Το δωμάτιο ζεσταίνεται για να θερμαίνονται οι μύες, που έτσι τεντώνονται καλύτερα και αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Η ζέστη αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες στην προσπάθεια του να παραμείνει δροσερό.Όπως σε όλες τις μορφές της Yoga, η Hot Yoga δίνει έμφαση στις βαθιές αναπνοές ώστε να αυξήσει τη ροή της prana (η ζωτική ενέργεια). Η αρχή είναι ότι η αναπνοή συνδέει το σώμα με το μυαλό και οδηγεί στην καλύτερη επίτευξη των θέσεων. Η βαθιά αναπνοή βοηθάει στο να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό, ενώ βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα

Πολλοί στρέφονται στη Hot Yoga για να χάσουν κιλά. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τις ασκήσεις που ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς, αναγκάζουν το σώμα να δουλέψει περισσότερο, να κάψει περισσότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Η Hot Yoga μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του εύρους των κινήσεων του ατόμου, καθώς το ζεστό περιβάλλον διευκολύνει την διάταση των μυών σε αντίθεση με ένα πιο κρύο περιβάλλον με αποτέλεσμα την προπόνηση και βελτίωση της ελαστικότητας των μυών, επομένως την αποφυγή τραυματισμών κατά τη διάρκεια άσκησης και την επούλωση παλιών μυϊκών τραυμάτων.

Η άσκηση, οι βαθιές αναπνοές και ο διαλογισμός έχουν δείξει ότι μειώνουν το άγχος και η Hot Yoga συνδυάζει και τα τρία. Η προσπάθεια του μυαλού να συγκεντρωθεί στις στάσεις σε ένα ζεστό περιβάλλον αποσπά και απομακρύνει από τα ερεθίσματα άγχους.

Η ζέστη και η έντονη εφίδρωση επιταχύνει τον μεταβολισμό, αποβάλλονται οι τοξίνες και διευρύνονται οι πόροι διώχνοντας κατάλοιπα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το δέρμα μας.

Έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία καταπολεμούν ασθένειες και βακτήρια. Αυξάνοντας την εσωτερική θερμοκρασία του ατόμου δημιουργούνται συνθήκες για το σώμα παρόμοιες με αυτές που βιώνει όταν έχει πυρετό. Οι δραστηριότητες που μειώνουν το άγχος μειώνουν την ευπάθεια σε ασθένειες.

Με συχνή εξάσκηση, πολλοί φίλοι της hot yoga αντιλαμβάνονται ότι η επιθυμία τους για πρόχειρο φαγητό μειώνεται δραστικά. Αυτή η τάση προς τη σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος βοηθάει σε μακροχρόνια προβλήματα δυσπεψίας.

Με συχνά μαθήματα hot yoga, η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο δυνατή και παρατηρείται μεγαλύτερη ευκολία στη καθιστή αλλά και την όρθια στάση του σώματος.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνετε; Οι ειδικοί λένε 3 φορές είναι καλά. Οι ασκήσεις απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ενώ καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερό, με την hot yoga, αυτά πρέπει να γίνουν 3. Δεν μπορούν να κάνουν όσοι έχουν υπέρταση, διότι η ζέστη μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή τους. Η σύμφωνη γνώμη του γιατρού απαιτείται και για τις εγκύους, αλλά μην ξεχνάτε ότι για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Περισσότερα: www.hot-yoga.gr
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes