Αποσμητικό stick με άρωμα καρύδας

Χωρίς χημικά, συντηρητικά και συνθετικά αρώματα.

Το φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα σπιτικό αποσμητικό; Και όμως είναι πολύ εύκολο, χρειάζεστε μόνο τέσσερα υλικά. Το αποσμητικό αυτό είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα.



Υλικά:
6 κουταλιές σούπας οργανικό λάδι καρύδας
4 κουταλιές σούπας κερί μέλισσας
4 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρικής
4 κουταλιές σούπας κορνφλάουερ

Εκτέλεση:

Σε bain marie λιώστε το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας. Αφού λιώσουν βάλτε το μπολ στην άκρη και προσθέστε τη σόδα μαγειρικής και το κορνφλάουερ, ανακατεύοντας πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όσο θα παγώνει το μείγμα δώστε του σχήμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε τοποθετήστε το στο παλιό σας (άδειο-καθαρό) δοχείο αποσμητικού stick ή σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι. Για να παγώσει γρήγορα τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Το σπιτικό σας αποσμητικό μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό αφού το κερί μέλισσας δρα και σαν φυσικό συντηρητικό.

Extra tips:

• Το λάδι καρύδας δρα κατά των βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία του ιδρώτα, έχει εκπληκτικό εξωτικό άρωμα που αφήνει διακριτική αίσθηση στο δέρμα.
• Το κερί μέλισσας έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη δράση, μαλακώνει και επουλώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα του.
• Για την συνταγή χρησιμοποιήστε οργανικό, παρθένο έλαιο καρύδας που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
• Κερί μέλισσας μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή να πάρετε από κάποιον μελισσοκόμο.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πρώτο διάστημα μπορεί να μην νιώθετε ότι το αποσμητικό είναι αποτελεσματικό. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, γιατί το σώμα σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο να συνηθίσει ένα εντελώς φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά συστατικά και συνθετικά αρώματα.

Πηγή : jenny.gr

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes