Φτιάξτε τη δική σας σπιτική ενυδατική κρέμα σώματος και προσώπου

Η καρύδα με το εξωτικό της άρωμα κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα καλοκαιρινά αρώματα.

Υλικά:
200ml οργανικό λάδι καρύδας 
50gr κερί μέλισσας 
2 αμπούλες βιταμίνη Ε (προαιρετικά, αν θέλετε πιο ενισχυμένη αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση) 
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο (από εσπεριδοειδή για πιο δροσερό άρωμα ή βανίλια για πιο έντονο και γλυκό) 

Εκτέλεση: 

Λιώστε σε bain marie το λάδι καρύδας (το καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας είναι λιωμένο θα χρειαστεί μόνο λίγο ζέσταμα, το χειμώνα όμως είναι παγωμένο), προσθέστε το κερί μέλισσας και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει το κερί και να ενωθούν τα δυο υλικά. Βγάλτε από τη φωτιά το δοχείο σας, αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας το κάθε 15-20 λεπτά για να πάρει λίγο αέρα και να γίνει αφράτο, μπορείτε να το χτυπήσετε με το μίξερ για να έχει πιο πλούσια υφή. Όσο περνάει η ώρα το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Όταν κρυώσει αρκετά προσθέστε τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια. 
Αφού είναι έτοιμη η κρέμα σας, τοποθετήστε τη σε ένα μπουκάλι με αντλία ή βάζο με καπάκι. 

Εφαρμογή: 

Απλώστε την κρέμα σε όλο το σώμα μετά το μπάνιο ή το ντους καθώς και σε καθημερινή βάση 2 φορές την ημέρα για να έχετε μαλακό και λείο δέρμα. Εννοείται ότι η κρέμα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο, χείλη και γύρω από τα μάτια. 

Extra tip: Κάντε ένα patch test, ειδικά σε ένα μικρό σημείο του προσώπου για να δείτε αν το δέρμα σας θα αντιδράσει. Αυτό το test είναι πολύ σημαντικό για όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. 

jenny.gr
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes