Λοσιόν απολέπισης για μεταξένια πόδια


Μια εκπληκτική λοσιόν απολέπισης με απλά υλικά για να έχετε λαμπερό και λείο δέρμα στα πόδια αλλά και σε όλο το σώμα, όλο το καλοκαίρι.
Υλικά: 

250gr ζάχαρη 
150ml οργανικό λάδι (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο) 
3 κουταλιές σούπας χυμό από φρέσκο λεμόνι 
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών ή βανίλιας 

Εκτέλεση: 

Αναμίξετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ή βαζάκι με καπάκι. 

Εφαρμογή: 

Απλώστε την λοσιόν απολέπισης σε όλο το σώμα και ειδικά στα πόδια, αφού έχει μουλιάσει το δέρμα σας, δηλαδή όταν τελειώσετε το ντους ή το μπάνιο και πριν το ξύρισμα (αν ξυρίζεστε, αν κάνετε αποτρίχωση κάντε το την προηγούμενη μέρα). 
Τρίψτε όλο το σώμα με τη λοσιόν και ειδικά τα πόδια και της πολύ ξηρές περιοχές όπως γόνατα, αστραγάλους, πέλματα, αγκώνες και βραχίονες. 
Κάντε κινήσεις μασάζ, κυκλικές και ανοδικές. Αφού τελειώσετε με την απολέπιση, ξεπλύνετε ελαφρώς τα πόδια για να φύγουν οι κόκκοι ζάχαρης και αρχίστε το ξύρισμα, το ξυραφάκι απλά θα γλιστράει στο δέρμα χωρίς να το ερεθίζει. Αν δεν ξυρίζετε τα πόδια σας, τότε ξεπλύνετε όλο το σώμα για να φύγουν οι κόκκοι ζάχαρης και σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια πετσέτα. 
Δεν χρειάζεται να απλώσετε ενυδατική σώματος εκτός και αν έχετε πολύ αφυδατωμένο δέρμα ή αν σας αρέσει. 

Οι ιδιότητες των υλικών: 

Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος και το κάνουν θαμπό και ξηρό. Επίσης, βγάζει όλες τις τρίχες στην επιφάνεια, ακόμα και τις κρυμμένες με αποτέλεσμα να κάνετε πιο βαθύ ξύρισμα ή καλύτερη αποτρίχωση. Τα οξέα του λεμονιού προσφέρουν απαλή απολέπιση και αποκαλύπτουν ένα πιο μαλακό και λαμπερό δέρμα, με ομοιόμορφο χρώμα. Το οργανικό λάδι και το αιθέριο έλαιο ενυδατώνουν το δέρμα σε βάθος, το περιποιούνται, το μαλακώνουν και το αφήνουν λαμπερό και λείο. 

Extra tip: Χρησιμοποιήστε την λοσιόν απολέπισης το βράδυ, λόγω των οξέων του λεμονιού.

Το διαβάσαμε εδώ
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes