Τα μυστικά ομορφιάς επωνύμων Ελληνίδων

Η ομορφιά δεν στοιχίζει πάντα ακριβά, αφού υπάρχουν έξυπνες συνταγές φτιαγμένες με τη σοφία των γιαγιάδων από απλά και φτηνά υλικά που κάνουν θαύματα.Κάποιες από αυτές είναι καλά φυλαγμένες σαν επτασφράγιστα μυστικά στα συρτάρια πολλών επώνυμων κυριών.Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε.

Μπέσσυ Μάλφα: Σύμμαχός της είναι η βιταμίνη Ε, που κάνει θαύματα στο πρόσωπο. Αγοράζει από το φαρμακείο κάψουλες βιταμίνης Ε (σ.σ.: είναι πάμφθηνες), τις οποίες «σπάει» και τις απλώνει στο δέρμα της σχεδόν κάθε βράδυ, κάνοντας το πρόσωπό της να λάμπει.

Αν προτιμάς μια μάσκα ομορφιάς απολύτως φυσική,συνδύασε αβοκάντο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, με καρότα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Υλικά: 
Για μία χρήση (μπορείς να την κάνεις δύο φορές το μήνα), θα χρειαστείς:
1 αβοκάντο
1 καρότο βρασμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 αβγό
3 κουταλιές της σούπας μέλι

Εφαρμογή: Τα χτυπάς όλα μαζί στο μίξερ και δημιουργείς μια κρέμα που θα την απλώσεις στο πρόσωπο και στο λαιμό, αφήνοντάς τη για 10 λεπτά. Έπειτα θα ξεπλυθείς καλά με χλιαρό νερό ή με λίγο χαμομήλι, για να φύγει η μυρωδιά. Η βιταμίνη Ε θα κάνει το θαύμα της!

Κωνσταντίνα Μιχαήλ:Λατρεύει την αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια. Δεν λέει «όχι», όμως, και σε σπιτικές μάσκες που κάνουν το δέρμα να λάμπει. Μία από αυτές, που «φοριέται» πολύ στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι η κολοκύθα-express.

Υλικά: Πολτοποιείς στο μίξερ 4 κουταλάκια του γλυκού βρασμένη κολοκύθα μαζί με 2 κουταλάκια σάρκα φρέσκου σύκου. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,1 κουταλάκι πράσινο τσάι,2 κουταλάκια αλόη,1 κουταλάκι ελαιόλαδο και τέλος 4 κουταλάκια κορν φλάουρ για να δέσει το μείγμα.

Εφαρμογή: Κάνεις ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5 λεπτά και αφήνεις τη μάσκα στο δέρμα σου για 10-15 λεπτά. Ξέβγαλε με άφθονο νερό και θα δεις το πρόσωπό σου να λάμπει,αφού η κολοκύθα περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών Α και C, που αναπλάθουν το δέρμα και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Τζένη Μπότση: Το μυστικό ομορφιάς της είναι εντελώς ανέξοδο: ύπνος, πολύς ύπνος. Μάλιστα, αν πριν κοιμηθείς πιεις 1 φλιτζάνι χαμομήλι με τίλιο, τότε θα ξυπνήσεις με πολύ καλή διάθεση και λαμπερό πρόσωπο. Άλλωστε και η Πενέλοπε Κρουζ την ίδια γνώμη έχει. Ότι δηλαδή ο καλός ύπνος χαρίζει λάμψη, ευεξία και τέλεια σιλουέτα. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει την παραγωγή της ορμόνης GH, η οποία βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά και επιβραδύνει το μεταβολισμό,με αποτέλεσμα να έχεις ανάγκη από τροφές με πολλές θερμίδες για περισσότερη ενέργεια. Κοιμήσου πάνω από 8 ώρες, αν θες να έχεις λαμπερό δέρμα και τέλειο κορμί.

Μαρία Ανδρούτσου: Η παλιά καλή συνταγή της μαμάς και της γιαγιάς αποδίδει πάντα.Ελαιόλαδο στα μαλλιά και στο πρόσωπο. Είναι ότι καλύτερο για λάμψη και τόνωση, όπως μας αποκάλυψε η ίδια.Απλώνεις στο πρόσωπο λίγο λάδι και το αφήνεις αρκετή ώρα πριν κοιμηθείς, για να απορροφηθεί από το δέρμα. Το πρωί ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Όσο για μια καλή φυσική μάσκα ομορφιάς για τα μαλλιά:

Ζεσταίνεις ελαφρά μια μικρή ποσότητα λαδιού κάνοντας μασάζ στις ρίζες, στους κροτάφους και στις άκρες των μαλλιών για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βρέχεις μια πετσέτα με αρκετά ζεστό νερό και την τοποθετείς στα μαλλιά (όσο πιο ζεστό, τόσο καλύτερα). Αν θέλεις, μπορείς να κοιμηθείς με την πετσέτα ή να τη βγάλεις μία ώρα μετά και να λουστείς το επόμενο πρωί. Τα μαλλιά σου θα λάμπουν σαν να είχες κάνει την πιο ακριβή θεραπεία!

Παναγιώτα Βλαντή: προσέχει την εμφάνισή της από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αφού ποτέ δεν θα τη δεις χωρίς άψογο πεντικιούρ. Μάλιστα, ένα μυστικό για ωραία κάτω άκρα που μπορείς να το κάνεις κι εσύ στο σπίτι είναι μια μάσκα από φράουλες.

Υλικά: Λιώσε 6 φράουλες στο μίξερ, πρόσθεσε χοντρό αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Εφαρμογή: Χρησιμοποιείς το μείγμα για να κάνεις απολέπιση στις πατούσες.Στη συνέχεια ξεπλένεις με χλιαρό νερό και σκουπίζεις ελαφρά με μια πετσέτα. Μπορείς να κάνεις αυτή τη μάσκα μία φορά το μήνα. Ο συνδυασμός αυτών των τριών αγνών υλικών απλά θα σε ενθουσιάσει.

Ευαγγελία Μουμούρη: Όταν έχει ρεπό, της αρέσει να απλώνει μια δροσιστική μάσκα αγγουριού, την οποία φτιάχνει μόνη της: χτυπάει στο μίξερ αγγούρι και λίγο ελαιόλαδο και απλώνει το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά.

Γρήγορη μάσκα, για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους

Υλικά: Πρόσθεσε στο χυμό μισού λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ και 1 κουταλάκι αλεύρι.

Εφαρμογή: Με την κρέμα αυτή καλύπτεις τους μαύρους κύκλους, προσέχοντας μην πάει το μείγμα στα μάτια σου. Το αφήνεις να δράσει για 15-20 λεπτά και το αφαιρείς ελαφρά με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα ή σε χαμομήλι.

Ναταλία Δραγούμη: Σίγουρα το μυστικό της άψογης σιλουέτας της είναι η αερόβια γυμναστική και τα βάρη. Όμως, έχει και μικρά υγιεινά μυστικά διατροφής. Μόλις σηκωθεί το πρωί, πίνει ένα μεγάλο ποτήρι της μπίρας νερό, ενώ για σνακ ετοιμάζει ένα σάντουιτς με ξερό σύκο γεμισμένο με αμύγδαλα, που είναι πολύ υγιεινό και δυναμωτικό. Δεν τρώει ποτέ έξω σπανακόπιτα ή τυρόπιτα, παρά μόνο αυτές που φτιάχνει εκείνη στο σπίτι, στις οποίες αντικαθιστά τη φέτα με ανθότυρο.Το μεσημέρι τρώει συνήθως κάτι ψητό και δεν ξεχνάει ποτέ μια πράσινη σαλάτα, στην οποία προσθέτει αμύγδαλα, σταφίδες, παρμεζάνα και ένα παξιμάδι τριμμένο, που της δίνει ενέργεια. Επίσης, τρώει το βραδινό της πάντα πριν από τις 7, το οποίο περιλαμβάνει πρωτεΐνη με σαλάτα ή ένα γιαούρτι με μέλι.

Βίκυ Κουλιανού: Το μυστικό της κρύβεται στο γιαούρτι και το μέλι. Δύο φορές το μήνα κάνει μια σπιτική μάσκα που χαρίζει μοναδική λάμψη στο πρόσωπό της.

Υλικά: Σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες προσθέτει 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τα ανακατεύει στο μίξερ.

Εφαρμογή: Απλώνει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά στο πρόσωπό της, ενώ καλύπτει τα μάτια της με δύο βαμβάκια, τα οποία έχει εμποτίσει σε κρύο τσάι. Στη συνέχεια το ξεβγάζει με χλιαρό νερό, επιτυγχάνοντας εκθαμβωτικά αποτελέσματα!

Κατερίνα Καραβάτου: Το διαιτητικό μυστικό της είναι οι ηλιόσποροι και οι σταφίδες. Πάντα έχει ένα μικρό σακουλάκι με αυτά στην τσάντα της ή την τσέπη της και έτσι... ξεγελάει την πείνα της.

Εύα Αντωνοπούλου: Αν νιώσει πολύ αφυδατωμένο το δέρμα της, τοποθετεί μια λεπτή στρώση βαλσαμέλαιο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα της και κάνει απαλό μασάζ. Είναι ένας εξαιρετικός φυσικός τρόπος ενυδάτωσης.Μια άλλη συνταγή που μπορείς να κάνεις εύκολα είναι ένα αυτοσχέδιο body milk με αμύγδαλα:

Υλικά: Χτυπάς στο μίξερ 15 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μαζί με 150 γραμμάρια ροδόνερο ή χαμομήλι, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο και 12 σταγόνες βενζόη (σ.σ.: θα τη βρεις στο φαρμακείο).

Εφαρμογή: Άφησε τo μείγμα για δύο μέρες έξω από το ψυγείο. Στη συνέχεια το ανακατεύεις, το σουρώνεις προσεκτικά και το χρησιμοποιείς για να ενυδατώσεις το σώμα σου.

Σημείωση: Πριν φτιάξεις οποιαδήποτε από τις φυτικές συνταγές θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου, γιατί ίσως αντενδείκνυνται σε ορισμένες παθήσεις και σε περίπτωση που είσαι αλλεργική σε κάποια από τα υλικά τους.

Το διαβάσαμε εδώ

Love,Cleo.. ♡
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes