Ράκελ Γουέλς : το αιώνιο θηλυκό!

Έγινε pin-up girl την δεκαετία του ’60 χάρη στις καμπύλες της. Τότε ήταν που το Χόλιγουντ είπε για αυτήν πως " το μπικίνι γεννήθηκε".Ένα λαμπερό πρόσωπο και μια γκλάμουρ ζωή που έκρυβε από πίσω μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα η οποία κατάφερε να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά μόνη και έκανε καριέρα ως το "σύμβολο του σεξ".Ο λόγος για την Raquel Welch.Η ηθοποιός στα 70 της εξακολουθεί να είναι σέξι και λαμπερή!

Ποιος δεν θυμάται την καυτή της εμφάνιση της με το μπικίνι από γούνα ζώου στο "One Million Years B.C.", μία εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε ως η ¨definitive look of the 1960s αφού η πλούσια εικόνα της σε ένα μπικίνι -γούνα την έκανε αστέρι της εποχής και το κορίτσι όνειρο εκατομμυρίων θεατών!

Η φωτογραφία με το μπικίνι έγινε best seller πόστερ και την ανακήρυξε ένα από τα κορυφαία σύμβολα του σεξ στη δεκαετία του 1960 και 1970. Στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της (με τον τίτλο «Raquel: Beyond the Cleavage») είναι αποκαλυπτική όσο ποτέ άλλοτε. Μιλάει για τα μικρά μυστικά που δοκίμασε για να διατηρήσει την εμφάνιση της αλλά και για τους διάσημους άντρες που είχε στο κρεβάτι της, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς για τον κάθε ένα ξεχωριστά!

Αποκαλύπτει πως όταν άρχισε να γερνάει, για να διατηρήσει το σφριγηλό δέρμα της έκανε ενέσεις με ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Το ξεκίνησε στα 62 της, όταν συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς «American Family», ώστε να φαίνεται φρέσκια και ξεκούραστη. Ωστόσο, γρήγορα σταμάτησε τη θεραπεία γιατί έδειχνε πρησμένη.

Κόβει μόνη της τα μαλλιά της, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γυμνάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, κάνει δύο ώρες γιόγκα, προπόνηση με βάρη και αερόβια άσκηση. Παρόλο που της αρέσουν πολύ το ψωμί, οι τηγανίτες, και τα burritos, ακολουθεί μια δίαιτα, την οποία η ίδια λέει ότι μισεί αλλά την κάνει να φαίνεται νέα και να αισθάνεται καλά. Η δίαιτα της είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε υδατάνθρακες, με πολλά οργανικά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη.

Τώρα πια, κατασταλλαγμένη και ήρεμη, μετά από τέσσερις αποτυχημένους γάμους, δηλώνει ότι λατρεύει να ζει μόνη, ενώ αποκαλύπτει ότι θεωρεί το σεξ υπερεκτιμημένο και δεν κάνει σχεδόν καθόλου πια, παρόλο που στα νιάτα της παραδέχεται ότι κατέληξε στο κρεβάτι με όλα τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μπαρτ Ρέινολντς, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ντιν Μάρτιν, και ο Έλβις Πρίσλεϊ! Ο Ντιν Μάρτιν όπως αναφέρει ήταν η "επιτομή της άνεσης".

Για τον Σινάτρα ότι διέθετε «χαρισματική γοητεία», ενώ για τον Ρέινολντς ότι «συνδύαζε το σκαμπρόζικο χιούμορ με τη γοητεία του δρόμου, ωστόσο ήταν γλυκός και προστατευτικός». Για τον Έλβις αποκαλύπτει ότι διέθετε «ενέργεια πολλών οκτανίων που ήταν έτοιμη να πυροδοτηθεί».

Δεν γοητεύεται πλέον ούτε από τους μικρότερους σε ηλικία άντρες, παρόλο που ο τέταρτος σύζυγος της ήταν 15 χρόνια μικρότερος της. Μάλιστα, αποκαλύπτει, πως ακόμη δεν έχει βρει τι είναι αυτό που θέλει από έναν άνδρα. Δεν της αρέσουν οι άνδρες με σμόκιν και κολάρο!

Έχει καταφέρει να κάνει μια καριέρα που αρκετές θα ζήλευαν και το βιβλίο της «Beyond the Cheavage» να γίνει μπέστε σέλερ. Η ίδια έχει δηλώσει είχε μια υπέροχη ζωή που δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχει γράψει επίσης το "The Raquel Welch Total Beauty and Fitness Program (1983), και είναι εκπρόσωπος της M.A.C Cosmetics and Foster Grant eyewear.

Της αρέσουν τα κοσμήματα τα οποία θέλει πάντα να της τα κάνουν δώρο οι άνδρες!

Άλλαξε το όνομά της οικογένειάς της στη θέση του πρώτου συζύγου της, James Welch, το 1959. Γεννήθηκε με το όνομα Jo Raquel Tejada στο Σικάγο, από μητέρα αγγλικής καταγωγής και πατέρα μηχανικό αεροναυπηγικής ισπανικής καταγωγής. Ως ένα μικρό κορίτσι, ήθελε να είναι εκτελεστής. Πρώτη αγάπη και η φιλοδοξία της ήταν το μπαλέτο που ακολούθησε από τα επτά έως τα δεκαεπτά της χρόνια. Το 1959, έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέαμα Ramona και έλεγε τις προβλέψεις καιρού σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Σαν Ντιέγκο.Χωρίζοντας μετακόμισε με τα δύο της παιδιά στο Τέξας, όπου εργαζόταν ως οικοδέσποινα κοκτέιλ και ως μοντέλο του Neiman Marcus. Πήγε στο Λος Αντζελες, όπου συμμετείχε σε castings για ταινίες. Κατάφερε να γίνει σταρ μέσα από την πρωταγωνιστική της συμμετοχή στο Fantastic Voyage (1966).

Μερικές από τις ταινίες στις οποίες έπαιξε ήταν :

1966 Fantastic Voyage
1966 One Million Years B.C.
1968 Bandolero!
1969 The Magic Christian
1970 Myra Breckinridge
1971 Hannie Caulder
1988 Trouble in Paradise
1993 Tainted Blood
1994 Flashbacks: Pop Parade
1998 Chairman of the Board
2001 American Family [TV Series]
2002 Jim Brown: All-American
2003 Playboy: Sex at 24 Frames Per Second
2006 Forget About It
2008 Rona Barrett's Hollywood: Nothing But the Truth
2008 Welcome to the Captain [TV Series]


Σταυρούλα Αδαμάκη
viliadamaki@mylady.gr

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes