Πειράζοντας την Μελίνα

Ο δίσκος με τα remixes των τραγουδιών της Μελίνας «Playing With Melina - Πειράζοντας τη Μελίνα» κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2014 με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο της ( 6 Μαρτίου 1994 και με το αίτημα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα κάνοντας την Μελίνα πιο επίκαιρη από ποτέ αφού τα τραγούδια βρέθηκαν στην κορυφή των charts πολύ πριν βγουν στα δισκοπωλεία.

Δεκατέσσερις εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και ένας από τη Γαλλία «πειράζουν» τα κομμάτια της Μελίνας.

Η λίστα είναι: Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι, αλλάζουν τον ήχο στα τραγούδια της με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

«... Γιατί η σχέση της Μελίνας με το τραγούδι ήταν βιολογική. Δεν τραγουδούσε με τη φωνή, τραγουδούσε με την καρδιά, με το μυαλό, με όλο της το κορμί,με αυτό που ήταν ως γυναίκα και με αυτό που μετέφερε ως Ελληνίδα. Δεν υπήρξε στιγμή στη ζωή της που να μην εκφράστηκε μουσικά.

Την πρώτη της, ασυνείδητη ακόμα κλίση για το θέατρο, µε μουσική υπόκρουση την αποκάλυψε στο περιβάλλον της: Μόλις δέκα χρονών, στις Σπέτσες, όπου περνούσε τα καλοκαίρια της η οικογένεια Μερκούρη, σηκώθηκε μακιγιαρισμένη να χορέψει πάνω στο τραπέζι ενός καφενείου. Την πόνεσε το χαστούκι που της άστραψε η μητέρα της, όταν το έμαθε. Αλλά πιο έντονα έμειναν στη μνήμη  της τα χειροκροτήματα των θαμώνων...» γράφει ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης στο σημείωμα του με τίτλο «Μια φωνή που είχε μέτρο της το πάθος» στο άλμπουμ.


'Αν νομίζεις πως δεν με πονάει αυτό που κάνω, γελιέσαι'. Περίπου αυτή την εικόνα είχα πάντα για τη Μελίνα. Όχι της “άτρωτης”, αλλά μιας γυναίκας που παρόλο που πονάει, θα κάνει και θα πει αυτό που θεωρεί σωστό. Και είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα και το κόστος. “Γενναίος δεν είναι αυτός που δεν φοβάται τίποτα”, έλεγε ο Αριστοτέλης, “αλλιώς θα ονομάζαμε γενναίες και τις πέτρες. Γενναίος είναι αυτός που μάχεται, παρόλο που φοβάται”. Κάπως έτσι... Και κάπως έτσι, τόλμησα κι εγώ... (Papercut)

Love, Cleo.. ♡

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes