Αβοκάντο,ο απόλυτος σύμμαχος της ομορφιάς σου


Το αβοκάντο είναι αείφυλλο, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικό όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους.

Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές, στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα και έφτασε στο Ισραήλ και την Αυστραλία.Στην Ευρώπη έφθασε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο όταν άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία και Πορτογαλία ενώ στην Ελλάδα έφθασε λίγο αργότερα από τις Η.Π.Α.

Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του αβοκάντο αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια μετά από την αυξημένη ζήτηση του από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες εξάγεται. Καλλιεργείται δε σε περιοχές της Κρήτης όπου καταλαμβάνει οπωρώνες με πάνω από 50,000 δέντρα που καλύπτουν έκταση 2,500 στρεμμάτων.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E και γι αυτό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό επίσης  διαθέτει σημαντικές εν υδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Είναι το απόλυτο καλλυντικό χάρη στην πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει στην επιδερμίδα σου κι αν έχεις πρόβλημα με την ξηροδερμία κάνε το αβοκάντο σύμμαχο σου και πίστεψε με τα αποτελέσματα του θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Tο λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως διαλύτης των αιθέριων ελαίων,αλλά και ως λάδι για μασάζ,επίσης λειτουργεί ως ασπίδα για την ηλιακή ακτινοβολία και έχει την δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στην επιδερμίδα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να την μαλακώνει και να την ενυδατώνει. 

Οι παρακάτω εν υδατικές μάσκες προσώπου και μαλλιών θα σε εντυπωσιάσουν με τα αποτελέσματα τους και θα γίνουν οι αγαπημένες σου

Η απλή μάσκα

Κάνεις κυκλικό μασάζ στο πρόσωπο με το εσωτερικό της φλούδας του,θρεπτική φροντίδα σε ένα λεπτό!

Για τα μάτια

Για την ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος της περιοχής των ματιών,κόβεις λεπτές φέτες αβοκάντο, ξαπλώνεις, τις τοποθετείς κάτω από τα μάτια και τις αφήνεις για μισή ώρα.

Eν υδατική μάσκα προσώπου κανονικά-ξηρά δέρματα

1 αβοκάντο

Λιώνεις  τη σάρκα από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε το στο πρόσωπο και στο λαιμό και το αφήνεις για 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. 

Eν υδατική μάσκα προσώπου ξηρά-πολύ ξηρά δέρματα 

 1/2 αβοκάντο
 1/4 της κούπας μέλι

Mάσκα προσώπου/ξηρά-ευαίσθητα δέρματα

 1 αβοκάντο
 3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Mάσκα μαλλιών 1

 1/2 ώριμο αβοκάντο
 2 κουταλιές μπίρα
 1 κουταλιά δαφνέλαιο
 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Xτυπάς όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα και εφαρμόζεις την μάσκα για 30 λεπτά στα μαλλιά σου πριν το λούσιμο τυλίγοντας τα με μια ζεστή πετσέτα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μάσκα μαλλιών 2

Ανακατεύεις ½ ή 1 αβοκάντο, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, με 1 κρόκο αβγού και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο. Την αφήνεις για ½ ώρα κι όλα αυτά πριν λουστείς.

Καλές ομορφιές !Love,Cleo.. ♡

Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes