10 πράγματα που μας έμαθε το Sex and the City

Μπορεί οι τίτλοι τέλους για το Sex and the City να έπεσαν το 2004, αλλά η Κάρι Μπράντσοου συνεχίζει να ζει ανάμεσά μας. Η σειρά που μας έκανε να ονειρευόμαστε Μανόλο στα πόδια μας και ύμνησε τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών, καταφέρνει μέχρι και σήμερα να επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες, παραδίδοντας μαθήματα σχέσεων, ζωής και στιλ.

1.Κάνε οικονομίες
Η Κάρι είχε Μανόλο αλλά δεν είχε σπίτι να μείνει. Της τα έλεγε η Μιράντα, αλλά ποιος την άκουγε; Όσο δελεαστικό και να σου φαίνεται να αποκτήσεις ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, είναι πιο σημαντικό να έχεις προνοήσει για το μέλλον. Απλήρωτο νοίκι και καινούρια παπούτσια; Ρητορική ερώτηση!

2.Υπάρχει ζωή και μετά τα τριάντα
Σε αντίθεση με όλες τις νεανικές σειρές που εστίαζαν σε προβλήματα όπως κολλέγιο, πρώτες δουλειές και οικογενειακούς τσακωμούς εφήβων, το Sex and the City αποθέωσε τις γυναίκες και δη αυτές που πλησιάζουν τα σαράντα.

3.Αν δεν απαιτήσεις δεν παίρνεις αυτό που θέλεις
Δεν υπήρχε κάτι που να έβαζε στο μυαλό της η Σαμάνθα και να μην κατάφερνε να το κάνει. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, είτε για μία δουλειά, οφείλεις να προσπαθήσεις, ασχέτως από το αποτέλεσμα. Ό,τι κι αν γίνει, θα ξέρεις πώς δεν άφησες μία ευκαιρία να πάει χαμένη.

4.Η κάθε γυναίκα έχει το προσωπικό της στιλ
Κάρι, Σαμάνθα, Μιράντα και Σαρλότ: τέσσερις γυναίκες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Η Πατρίτσια Φιλντ ανάδειξε την καθεμία ξεχωριστά, ντύνοντας και τις τέσσερις ανάλογα με τον σωματότυπο και τον χαρακτήρα που υποδύονταν. Ναι στη μόδα, χωρίς όμως να χάνεις το προσωπικό σου στιλ.

5.Ο πρώην και ο νυν δεν θα γίνουν ποτέ φίλοι
Θυμάσαι τότε που η Κάρι και ο Έινταν είχαν φύγει για ρομαντικό διήμερο και να σου ο Mr. Big από το πουθενά; Μπορεί πρώην και νυν να κατέληξαν να τρώνε και να πίνουν μαζί (αφού είχαν κυλιστεί στις λάσπες για τα μάτια της Κάρι), αλλά φίλοι δεν έγιναν. Μην το προσπαθήσεις λοιπόν!

6.Δεν ζεις για να ευχαριστείς έναν άντρα
Κατά τη διάρκεια των πολυετών επεισοδίων, οι τέσσερις πρωταγωνίστριες άλλαξαν ουκ ολίγους συντρόφους. Αυτό όμως που δεν άλλαξε ποτέ ήταν η σχέση μεταξύ τους αλλά και με τους εαυτούς τους. Ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε είναι ότι ο σκοπός σε αυτή τη ζωή δεν είναι να ευχαριστείς έναν άντρα. «Σε αγαπώ αλλά αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου» είχε πει η Σαμάνθα στον Σμιθ.

7.Πρέπει να μάθεις να αφήνεις όσους δεν σε εκτιμούν
Έπρεπε να φτάσει μέχρι το Παρίσι η Κάρι για να πάρει το μάθημά της με τον Αλεξάντερ Πετρόφσκι.

8.Βρες κάποιον που θα σε κάνει να γελάς
Όταν η Σαρλότ τα πρωτοέφτιαξε με τον Χάρι, ένα σοκ το πάθαμε. Στην πορεία, όμως, οι δυο τους αποδείχτηκαν το πιο υγιές και αστείο ζευγάρι της σειράς. Εκτός από αγάπη, έρωτα και σεβασμό, έκανε ο ένας τον άλλον να γελάει.

9.Οι φίλες σου είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής σου
Οι άντρες έρχονται και φεύγουν, αλλά οι φίλες σου μένουν για πάντα, όταν η σχέση σας είναι αληθινή. Θυμάσαι που η Σαμάνθα έπαιρνε κάθε τρεις και λίγο το αεροπλάνο για να βρεθεί με τα κορίτσια ή η Κάρι που περπάτησε μέσα στο χιόνι για να κάνει Πρωτοχρονιά με τη Μιράντα;

10.Μην σταματήσεις να ψάχνεις για την αγάπη
«Ψάχνω για την αγάπη. Πραγματική αγάπη. Απίστευτα γελοία, χωρίς όρους»είχε πει η Κάρι.


Share:

2 σχόλια :

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes